Over mij

Mijn naam is Joyce en paarden zijn eigenlijk altijd al een groot deel van mijn leven geweest. Eerst op de manege, later een eigen paard omdat het toch wel steeds meer begon te kriebelen! Mijn eerste paard was eigenlijk geen geschikt paard om mee te beginnen, te pittig en achteraf zat ze waarschijnlijk ook lichamelijk niet lekker in haar vel. We begrepen elkaar niet en hierdoor geen goede match! Hierdoor moest ik helaas afstand doen van deze topper en heb ik mijn lieve pony Inka gekocht. Of dit helemaal een verstandige keuze was (4 jaar en groen) weet ik niet, maar van Inka heb ik ontzettend veel mogen leren en nog steeds is ze een karakter die ik niet meer zou willen missen in de stal.

Mijn ambities lagen duidelijk iets hoger als dat van Inka en zodoende is paard nummer 2 in mijn leven gekomen. Een prachtig sprookjespaard, een Spaanse señorita met de mooie naam Jilguera. Jill is een compleet andere persoonlijkheid als Inka. Dat was even wennen zo’n super sensibele merrie terwijl ik mijn ooh zo stoere pony gewend was. Maar wat een feestje om mee te werken, om samen een team te worden! Met Jill ben ik begonnen met wedstrijd rijden en is inmiddels opgeleid tot het Z1. Maar die weg ging niet vlekkeloos, want Jill bleek nogal een blessure gevoelig paard te zijn. Hierdoor ben ik mij steeds verder gaan verdiepen in de biomechanica van het paard en dit vond ik toch wel super interessant!

Doordat ik een “puzzel” paard heb bleek ze een enorm interessant leerpaard voor mij. Door haar en met haar ben ik mijn opleiding gaan volgen bij de NCSAH, zo kon ik nog meer verdieping krijgen in de biomechanica en de training methodes die je kunt toepassen bij bepaalde gevoeligheden en blessures en natuurlijk ook hoe je blessures kunt voorkomen. Tijdens mijn opleiding bij de NCSAH heb ik mijn diploma BICD (basic instructor classical dressage) en het ORUN diploma behaald. 

Bij de NCSAH kregen we tijdens de opleidingsjaren al fijne lessen werken aan de hand. Een training methode waarbij je naast je paard loopt en je het paard onbelast kunt trainen. Deze manier van trainen is echt een passie geworden van mij omdat dit ook ontzettend fijn toe te passen is op paarden met een blessure achtergrond en om paarden op te lijden vanaf de grond. Daarnaast heb ik ondervonden dat het ook nog eens heel waardevol kan zijn om de communicatie tussen paard en ruiter te verbeteren. Hier wilde ik meer mee gaan doen, dus ben ik een opleiding gaan volgen bij Ton Duivenvoorden en heb ik inmiddels ook mijn werken aan de hand diploma! 

Tot slot hebben we nog een gevuld stalletje staan met onze hengst Dionysio Chaves. God van de wijn & festiviteiten en een echte dromenmaker! Ook deze lieve knappe verschijning zou ik niet meer willen missen. Dio zal ik ook gaan opleiden aan de hand en onder het zadel.