Lessen

Dressuur instructie

Rijden met veel plezier en ontspanning en je paard zijn lichaam functioneel leren gebuiken vanuit een biomechanisch oogpunt. 

Ik ben klassiek geschoold en tijdens de lessen kijken we naar wat op dat moment haalbaar is voor jou en je paard. Tevens zijn we tijdens de lessen veel bezig met houding en zit. Meestal bespreken we vooraf aan de les waar je als ruiter aan wilt gaan werken en hier gaan we tijdens de les samen aan sleutelen. 

 

paardrijlessen
grondwerk les
lessen jong en oud

Werken vanaf de grond

Je kunt bij mij terecht voor diverse grondwerk trainingen zoals het werken aan de hand, longeren en basis grondwerk wat overigens ook weer ter voorbereiding gebruikt kan worden voor het werken aan de hand.

Werken aan de hand is een hele fijne manier van onbelast trainen vanaf de grond en heel erg waardevol als aanvulling op je dagelijkse training. Tijdens het werken aan de hand lopen we naast het paard en werken we aan souplesse, kracht en verzameling. We helpen het paard zich meer bewust worden van zichzelf, en zijn lichaam correct te gebruiken. Ook jij als trainer wordt je meer bewust van jezelf en je eigen lichaamshouding ten opzichte van het paard. Dus naast dat het een hele fijne training is om het paard soepeler en sterker te maken en recht te richten is het ook uitermate geschikt om het vertrouwen in elkaar terug te krijgen. 

Bij revaliderende paarden die net uit een blessure tijd komen kan werken aan de hand ook een uitkomst zijn. Goed overleg met je behandelaar (dierenarts / chiropractor) is dan wel een voorwaarde. 

Longeren is ook een fijne methode van het trainen van je paard zonder ruitergewicht. Het voordeel van longeren is dat je het paard kunt zien en beoordelen. Denk hierbij aan een stukje analyseren, loopt mijn paard in balans op beide kanten? Valt hij naar binnen op een kant en juist naar buiten de andere kant op? loopt mijn paard wel actief genoeg? En hoe zit het met ontspanning? En let mijn paard genoeg op mij? Dit zijn allemaal onderdelen waar je met het longeren aan de slag kunt. Er zijn enorm veel manieren om je paard te longeren, zowel met en zonder hulpmiddelen. Tijdens de les zullen we samen kijken naar een manier wat jou paard nodig heeft om zijn lichaam correct en ontspannen te kunnen gebruiken en ook wat jou aandeel hierin kan zijn vanaf te grond.

 

Geen eigen paard?

Heb je geen eigen paard en wil je toch graag paardrijles of grondwerkles? Er is beperkt plek bij mij thuis om rijlessen te volgen op mijn brave E-pony Inka. Inka is geschikt voor jong en oud en kan ook prima een niet al te zware volwassene dragen. Daarnaast geef ik de longeer en grondwerklessen met mijn super fijne sensibele Spaanse merrie Jill. Jill is hierin goed opgeleid en een uitstekende leermeester om je te helpen met de oefeningen. 

 

Kosten

Een les duurt 30 a 35 minuten en tijdens de les zal er ook de gelegenheid zijn om vragen te stellen. De kosten van een les zijn  € 30,00 bij mij thuis en binnen een straal van 15 km. vanaf mijn huis adres. Bij een langere reistijd / afstand zullen we van te voren even overleggen, neem hiervoor gerust contact met mij op.

Tevens is er de mogelijkheid om een gecombineerde les te volgen. Mijn ervaring is dat er soms communicatie problemen zijn ontstaan tussen paard en eigenaar waardoor er bijvoorbeeld veel spanning is ontstaan bij allebei. Op de grond /  onder het zadel of beide? Een hele mooie manier om hier samen uit te komen is te beginnen met grondwerk / werken aan de hand en daarna nog even onder het zadel verder te gaan. We zouden dan een iets langere sessie kunnen inplannen. Neem voor deze mogelijkheid eerst contact op met mij zodat we de kosten vooraf kunnen gaan bespreken.